Zelf behandeling schaamluis

Zelf behandeling schaamluis

Schaamluizen worden beschouwd als een soa die helemaal niet ernstig is. Ze zijn niet alleen volkomen onschadelijk maar gelukkig ook nog eens heel eenvoudig zelf te behandelen. Sinds het scheren van schaamhaar, tegenwoordig heel populair, zijn er heel wat minder gevallen van schaamluizen. Heel wat mensen denken dan ook onmiddellijk dat je je schaamhaar moet afscheren, maar dat hoeft helemaal niet. je schaamhaar volledig scheren is misschien wel een goede methode, maar wel vrij drastisch. Wanneer je de behandeling iets minder drastisch wilt, kan dat. Het is namelijk voldoende om een anti-luizen product aan te brengen op de plaatsen waar de neten zich hebben genest. Dit product is vrij verkrijgbaar in iedere apotheek. De meest gebruikte anti-luis producten zijn malathion lotion 0.5% en de Loxazol crème met permetrine. De crème wordt bij voorkeur ’s avonds aangebracht op je volledige schaamstreek. ’s Nachts doet de crème zijn werk en deze kan je ’s morgens weer uitwassen. Na het aanbrengen en de werking van het anti-luis product, dien je je schaamhaar nat uit te kammen met een luizenkam. Deze speciale soort kam werd speciaal voor deze behandelingen ontwikkeld en is ook overal vrij verkrijgbaar bij apotheek en drogist. Dit dien je dagelijks te doen gedurende een 14-tal dagen.

Naast het gebruik van medicijnen om de schaamluizen te bestrijden, dien je vervolgens ook nog de gedragen kledij en het gebruikte beddengoed te wassen op 60 graden. Dit geldt natuurlijk ook voor de kleding en het beddengoed van jouw partner. De hoge temperatuur tijdens het wassen zal ervoor zorgen dat de neten gedood worden. Zo ben je er voorgoed van verlost! Kleding die niet gewassen kan worden, dien je te laten stomen of chemisch te laten reinigen. Mocht dat niet gaan, bewaar de kleding en/of het beddengoed dan een week lang in een plastic zak die volledig is afgesloten. Je kan het ook 24 uur in een diepvries bewaren om de schaamluizen te kunnen doden.

Het behandelen van luizen, insecten, vergt wel de nodige aandacht aangezien er gewerkt wordt met insecticiden. Deze zijn namelijk giftig van aard. Spring daarom dan ook voorzichtig om met deze producten. Het wordt ook ten zeerste aangeraden om de bijsluiter van het product te lezen alvorens ermee aan de slag te gaan. In de bijsluiter staat ook de werkwijze vermeld: volg deze nauwkeurig op voor het beste resultaat van de behandeling. Het gebruik van dit product wordt, net als bij de producten ter behandeling van hoofdluizen, afgeraden voor zwangere vrouwen, vrouwen die zwanger wensen te worden en ook voor vrouwen die hun kinderen borstvoeding geven.